13 Jam A380 by evelyn rose

Thursday, 7 April 2016

Hi.


Urghh tetiba buat review novel, last month pun review novel this month pun review novel apakah? 
13 Jam A380 adalah novel kedua yang I baca from the same writer iaitu Evenly Rose, novel pertama Evenly Rose adalah The Wedding Breaker. Tak beli pun, just pinjam dari my female cousin sebab malas beli? I am so in love with 13 Jam A380. Cover buku yang cantik, jalan cerita yang awesome, nama-nama watak yang cantik so love it like so much ah.

Sinopsis 13 Jam A380 :

13 jam di dalam penerbangan ke London menaiki MAS A380, takdir menemukan Hana Sofea dan Syed Haydar, jejaka idamannya. Mencipta kenangan terindah di langit biru.
Mereka bergelar kekasih kayangan untuk empat jam, menari tango bersama, menjelajah seluruh pesawat bersama, merasai enaknya Caramel Latte bersama… Tapi tatkala MAS A380 mencecah lantai bumi, segalanya pergi bagai wap di udara.
Hana, thank you for last night… But I can’t have cocaine all the time.”
Syed Haydar.
Melihatkan sendiri kemesraan Syed Haydar dan kekasih realitinya, si model jelita membangkitkan Hana Sofea daripada mimpi indah.
Di kota London, A380 juga akhirnya menerbangkan Hana Sofea kepada Fawwaz Hussaini, jutawan kacukan Melayu-Inggeris-Arab. Tanpa sebarang sebab, Emmel, anak angkat Fawwaz menyangkakan Hana Sofea ialah ibunya.
My daughter likes you. If you’re willing to let her call you mommy… I will pay you fifty buck per hour…” – Fawwaz Hussaini
Dapat hadiah tak?” – Hana Sofea
A pink Audi TT, is that okay?” – Fawwaz Hussaini
Saya nak Audi TT yang latest version aje. Yang lain saya tak nak.” – Hana Sofea
Hadirnya Hana Sofea menghiasi kehidupan mereka sekeluarga bagaikan indahnya bunga popi mekar, munculnya sang jutawan bermata ambar yang kuat pegangan agamanya itu dalam hidup Hana Sofea pula bagai menyedarkan Hana Sofea tentang kasih sayang Tuhan. Dan saat semuanya bagaikan baru bermula, Syed Haydar datang menuntut sebuah cinta…
Saya rindu awak, Hana… Jangan cakap awak dah kahwin dan budak ni anak tiri awak, Hana.” – Syed Haydar
Adakah mimpi akan kekal sebagai mimpi setelah waktu berlalu dan hari berganti?
My cousin,  Nur Shahera memang suka betul kat watak Fawwaz Hussaini tapi me is so like Syed Haydar >.< because he is so in love with Hana Sofea and sanggup buat apa je for her,  sweet non?
Kita semua ada jejaka and gadis idaman masing-masing right? Sama ada kita mula suka dia melalui twitter,  facebook, instagram or from others social medias, so do I,  pernah je minat someone from twitter tapi sekejap je.  Not too much sebab just suka pun sebab paras rupa and kalau setakat suka sebab muka je memang tak tahan lama la jawabnya. Betul tak?

Do I need martini to be drunk? No, I just need Haydar next to me - Hana Sofea
Now I need to pay for the privacy - Syed Haydar
You're like drug to me Hana. Awak buat saya lupa dunia realiti. you created another comfort world in my time one... and I don't know if this is good or not for a long term - Syed Haydar
And you keep my andrenaline running faster than before - Syed Haydar

Toodles.
© Erni Hasmiza . Design by Fearne.