hadiah untuk cikgu saya

Monday, May 16, 2016

Hi.


I dah 5 tahun pencen jadi budak sekolah, even sekali pun I tak pernah bagi hadiah kat cikgu-cikgu I sebab kita pemalas. Malas beli hadiah malas ringankan tangan untuk balut and then malas nak bawak pergi sekolah, kalau difikirkan memang kronik sangat masalah 'malas' I tapi nak buat acane dah memang dasar pemalas.
Lepas tu asyik sumbat dalam kepala ni yang cikgu-cikgu semua ni dah ada duit berkepuk and kalau hadiah dari student maybe pandang sebelah mata je laa. Nampak tak my perangai yang tak matang tu, ni kalau my cikgu sekalian baca ni mesti geleng kepala ish ish ish.

I ada mention yang I jenis malas balut hadiah, malas bukan sebab apa je, malas sebab kite balut tak lawa huh. Masa zaman sekolah dulu tak pernah pun balut hadiah for Teacher's Day and whatsoever day, end up hari ni kena balut hadiah Teacher's Day untuk my brother yang darjah 3 yang gedik nak bagi hadiah dekat cikgu kesayangan dia and I was like ToT.? Maybe one day,  I kena balut hadiah Hari Guru for my children pulak who knows mihmihmih.

So Selamat Hari Guru for all cikgu-cikgu dalam dunia ni. Tak kiralah Gurukul ke,  guru kelas memandu atau guru tuisyen atau guru kelas atau guru sekolah kerajaan tak pun swasta, Selamat Hari Guru. Mengajar rajin-rajin ye, jangan ponteng please.

p/s : hadiah adik aku for his teachers? Cawan. Boleh la buat minum kopi *angkat kening double jerk.

Toodles.

teman adik ke klinik

Wednesday, May 04, 2016

Hai.


Hari ni hari Rabu. Pagi tadi tengah sedap-sedap tidur Adik pulak kejutkan kita suruh teman dia pergi check up kandungan dia kat klinik pagi tu. What the fish kacau I yang tengah sedap tidur semata suruh teman dia tapi biar lah. Teman je lah no hal pun.
Maka I dengan mamai siap pening kepala lagi pergi lah basuh muka kat sink kat dapur sana nuh and then minum air kosong segelas dua (demi kesihatan sendiri weh siap tak mandi lagi) sambil tunggu giliran nak masuk mandi sebab budak yang suruh kita teman dia tu dah masuk dulu so I is so redho je lah so lepas giliran dia terus kita masuk bathroom siap tak bagi salam you. Masuk je siap gantung tuala terus kita duduk mencanggung siap tak bukak baju bukan tengah menerang berak tapi termenung siap geyeh mata, paip air je bukak air pulak laju mengalir pergh indah suasana di situ.
Okeh kita skip part I mandi terus keluar bilik air. Tengok budak tu tengah siap-siap maka I pun siap-siap la jugak. Sarung jean biru gelap plus T-shirt lengan panjang je you, tudung pun hitam jugak lepas tu sembur sana sembur sini perfume aku tuh, EP brand dia and P tu stand for Paris, E tuh pulak aku tak ingat.
Lepas tu berromantik lah kami berdua-dua atas motor warna merah sampai ke klinik tu. Masuk pulak dalam klinik tu, ya ampun ramai siut nasib ada tempat kosong lagi. ada baby la pregnant mommy lah, I tukang duduk je, mak buyung tu la pergi jumpa doktot bilik tu bilik ni. Duduk kejap terus I keluar, tak selesa weh dah la I ni asyik batuk-batuk je so untuk kurangkan gangguan dalam klinik tu especially abang bercermin mata yang handsome yang duduk depan aku dengan wife and baby dia maka I pun keluar kejap ambik udara yang tak berapa segar plus melepaskan batuk di kerusi lepas tu Adik I panggil terus masuk balik. Dan menunggu dalam rasa lenguh dan bosan plus mengantuknya. Macam-macam gaya aku duduk kejap bersila, kejap duk macam biasa kejap menungkat alahai. Kitaorang sampai kat klinik tu pukul 8:30 pagi siap check up pukul 11:00 pagi, wah selesa sangat sampai nak belasah nurse nurse dalam tu.

p/s : otw balik my sis belanja makan. Kenyang perut aku.

Latest Instagrams

© ERNI HASMIZA . Design by Fearne.