good virtues co. glowing and goodness CC cream

Thursday, 28 July 2016

Hai uolls.

Kali ni nak buat review pasal CC Cream lah daripada Good Virtues Co. Hari tu pergi masuk Watson pasal nak cari Bb krim baru sebab Maybelline punya bb krim dah nak habis so me kononnya nak cuba bb krim daripada brand lain pulak lah, well you know how girl is are you? *giggling* then terus beli CC krim nih

So masuk-masuk je terus mata ni cari bb krim mana yang berkenan dihati. Lepas tu datang pekerja dekat situ and bagi suggestions kat kita pasal this cc cream. Kita nak bb cream dia pergi suggest Cc cream, at the first rasa pelik pulak kat akak sorang tu. Yelah nak bb cream tapi dia pergi suggest Cc cream (gosh I'm so noob >.<)


Don't ask kenapa gambar yang I tangkap tak cantik and kabur semacam plus I'm not a kinda good photographer. (tangan ketar sangat)



Kalau tanya apa yang best apa pasal Cc cream dari Good Virtues Co ni, of course sebab light. Rasa macam tak pakai apa-apa krim je kat muka ni hahaha the best part ever. And the second one, sebab dia ada SPF 30 , well nak protect kulit dari sinaran UV yang tak best tu...

Toodles.

follow blogs

Saturday, 23 July 2016

Hi


Selalu kalau baca entri dari satu blog and lepas tu klik entri lain pulak lepas tu rasa best je blog tu and terus rasa nak follow blog tu. Salah satu sebab adalah entri yang best and funny and amazing untuk buat I rasa worth untuk follow blog tu. And do you know? Sometimes followers widget didn't working so lagi senang sebenarnya follow blog dari dashbord

First. Dashboard





Then click button add. Lepas tu akan keluar macam ni


Masukkan url blog yang uolls nak follow contoh macam my url ' mija-blur.blogspot.com ' lepas tu tekan follow. Done.

Toodles

premade template giveaway by erinazmir.com

Sunday, 17 July 2016

Hai


Guess what? Haha my favourite beautiful blogger yang namanya lebih kurang je dengan nama I iaitu blogger ErinAzmir ada buat giveaway , a template giveaway for sure, memang confirm ramai yang nak join hehe. Avery beautiful template. Sape tak nak template template free jangan angkat tangan korang haha. just kidding


So , syarat nak join giveaway dari  Erin nih senang je.

First uolls kenalah follow blog Erin dulu

Then buat satu entri bertajuk Premade Template Giveaway by ErinAzmir.com , tempek sekali dengan banner dia.

Lepas tu tag tiga rakan blogger yang lain.

And the last one, uolls kenalah tinggalkan link entri korang dekat bahagian komen.

Simple sangat hahaha love it.

So saya tag Aisy , Athirah , and Erin . Saya tag uolls sebab uolls bertiga sudi singgah sini selalu. Peace yooo.

Toodles.

l selamat hari raya 2016

Friday, 8 July 2016

Hai.

First at all, Selamat hari raya Aidilfitri to everyone, and the bloggers and readers yang sudi jenguk blog ni dan baca. Minta maaf lah kalau ada buat salah secara sengaja atau tak sengaja. And tahun ni first time raya as a blogger, I don't know how special its'n but I so love it and now dah raya ketiga and when my parents tengah sibuk pergi rumah sedara mara pergi makan bagai and I am sit down in front of my laptop dengan rambut serabai nya and update my blog. Well I'm not sharing so much about my Raya days but I so love it >.< . And rasa excited untuk beraya sampai boleh sedar sendiri pagi raya tu without anyone who to try to piss my sleep off or wake me up like "Along !! Cepat bangun, Raya !!!" dengan suara yang kuat. Blissful. So macam mana raya uolss semua? Banyak dapat duit raya? Perut tu confirm sumbat macam-macam hahaa like me. Ketupat lah nasi impit la nasi dagang la rendang and of course lah biskut raya ceh pulun makan habisan.


Here we go siap sate dengan mee goreng. Sate tu tinggal sikit sebab ada budak dua orang tu memang gilakan sate huh.


Gambar tak cantik tapi gatal tangan nak taruk jugak bahahaa. Mengada. As you can see simple je, the pink jubah and instant shawl sebab memang tak reti lah nak belit-belit thats why lah beli yang siap terus. Mangkuk sungguh cermin tu tak bersih.

And again Selamat Hari Raya Aidilfitri uollss. Kira 0-0 eh hahaha.
© Erni Hasmiza . Design by Fearne.